Een nieuwe kijk op ruimte

Rebel Architects is een Nederlands design studio die met een rebelse nieuwsgierigheid de fysieke grenzen van architectuur opzoekt. Geïnspireerd door hun werkwijze, creëerden we een merk dat hun werkwijze visualiseert en de kijker een nieuw perspectief toereikt.

strategie

Triggering a positive change

Op prikkelende wijze brengt Rebel Architects verandering teweeg in de architectuur. Enerzijds gebonden aan de natuurkundige precisie van architectuur, anderzijds met een frisse blik op zoek naar nieuwe oplossingen om slimmer te bouwen. Gericht op de mens, natuur en de toekomst realiseert Rebel Architects nieuwe manieren van wonen en werken.

“Afgelopen jaar zijn we begonnen met een eigenzinnig architecten-collectief. Rebel Architects wil de bouw radicaal vernieuwen met een architectuur die prikkelt. Weer heeft Studio Piraat een branding neergezet die onze essentie versterkt: rebels mét stijl. Een merk is meer dan grafisch ontwerp alleen en daar heeft het team van Studio Piraat iets overtuigends neergezet. Toch wil ik specifiek Lot Mars bedanken, de jonge getalenteerde grafisch ontwerpster die ons verraste met een echt vernieuwende benadering vol uitdaging en humor!”

Sebastiaan Veldhuisen en Mauricio Polo Founders - Rebel Architects

ontwerp

Spelen met dimensies

Het logo verbeeldt de perceptie van ongelimiteerde ruimtelijkheid. Drie vierkanten zijn in perspectief geplaatst en vormen zo de letter ‘R’. Het is een optische illusie die op verschillende manieren kan worden geïnterpreteerd en zo de kijker aanmoedigt om verder te kijken dan het platte vlak. Als tegenhanger creëerden we het woordmerk die de vorm van de letter ‘R’ weerspiegelt.

In het kleurenpalet worden enkel verschillende tinten groen gebruikt, die verwijzen naar de Scandinavische esthetiek en duurzaamheid. Deze harmonie kan worden gebroken door het felle donker-oranje als onderscheidende blikvanger.

grid

Off-grid

De ruimtelijke vormen uit het logo komen in de vormentaal terug als zwevende vlakken. Hoewel elk stijlsysteem gebonden is aan regels, kunnen deze in het geval van Rebel Architects ook gebroken worden met als doel het zichtbare canvas te verruimen. De kijker krijgt hierdoor het gevoel dat je door elementen heen kan lopen en dat naast, achter en voor het canvas nog meer te zien is.  

Play

resultaat

Doelbewust breken met conventies

Door doelbewust te breken met conventies creëerden we een stijl die verder bouwt op de filosofie van Rebel Architects. Het merk draagt hun manier van werken uit zonder dat het de architectuur uit het oog verliest.

Play

website

Waar de stijl tot leven komt door middel van interactie en gelaagdheid

In de website van Rebel Architects is de ruimtelijkheid voelbaar. De parallax scroll zorgt ervoor dat je het gevoel hebt dat objecten in de ruimte bewegen en geeft de objecten in perspectief een extra geloofwaardigheid. Ook wordt er gespeeld met zichtbaarheid. Sommige stukken tekst zijn enkel zichtbaar als je scrollt.

Website-indeling

Voor Rebel Architects is het proces even belangrijk als het eindresultaat. Op de Story pagina geven de architecten de bezoeker een inkijkje geven in hun inspiratie moodboard, afgewisseld met (highlights van) hun projecten.

Alle pagina’s zijn als ruimtes aan elkaar verbonden. Om dit duidelijk te maken geeft de kaart linksonder op de pagina aan in welke en waar in de ruimte/pagina je je bevindt. Deze kaart functioneert ook als een navigatiebalk. Door op één van de ruimtes te klikken word je naar een andere pagina gestuurd.

Easter eggs

Hoe langer je op de website bent, hoe meer je ziet. Een van de opvallendste easter eggs zijn de ‘transporterende teksten’. Deze aflopende teksten brengen je naar een volgende pagina(sectie) en maakt het mogelijk om snel tussen ruimtes te switchen. Daarnaast zijn er andere linkjes verstopt die het mogelijk maken naar iedere pagina te navigeren.

Play