een nieuwe landelijk herkenbare identiteit voor het cda

insPiraatie

Wat houdt ons bezig? En wat valt ons op? Laat je inspireren op onze InsPiraatie pagina!

CDA

Opdrachtgever
Het Christen-Democratisch Appèl (CDA) is een Nederlandse christendemocratische politieke partij.

Vraag
Restyle onze huidige identiteit naar een vernieuwende, eenduidige en toepasbare landelijke identiteit.

Oplossing
De vernieuwde CDA huisstijl bestaat uit een vernieuwd beeldmerk met versterkende nieuwe beelden- en vormentaal, lettertypen en kleuren. Door de typografie te behouden en enkel een cirkel er achter toe te voegen ontstaat een volledige nieuwe uitstraling. De identiteit is zo beter toe te passen in verschillende uitingen.

Zo is er een nieuw CDA kleurenspectrum gecreëerd die afkomstig zijn uit het Nederlands landschap. Dit zorgt voor veelzijdigheid in de identiteit. De CDA identiteit is, vanwege het landelijke gebruik, vastgelegd in een huisstijlhandboek.

Resultaat
Een vernieuwde en eigen uitstraling, herkenbaar en goed toepasbaar. Een landelijk sterk en eenduidig gezicht waarmee er een bredere doelgroep wordt aangesproken dan voorheen. Naast de identiteit ontwikkelde Studio Piraat ook diverse infographics, campagnes en is verantwoordelijk voor het ontwerp van de landelijke website.

insPiraatie in de mail?

Wil je ons beter leren kennen? Dat kan! Via de insPiraatie houden we ons netwerk op de hoogte over onze projecten, studio nieuwtjes en meer. Schrijf je in en je bent helemaal bij!