een nieuwe landelijk herkenbare identiteit voor het cda

insPiraatie

Wat houdt ons bezig? En wat valt ons op? Laat je inspireren op onze InsPiraatie pagina!

CDA

Opdrachtgever
Het Christen-Democratisch Appèl (CDA) is een Nederlandse christendemocratische politieke partij.

Vraag
Restyle onze huidige identiteit naar een vernieuwende, eenduidige en toepasbare landelijke identiteit.

Oplossing
De vernieuwde CDA huisstijl bestaat uit een vernieuwd beeldmerk met versterkende nieuwe beelden- en vormentaal, lettertypen en kleuren. Door de typografie te behouden en enkel een cirkel er achter toe te voegen ontstaat een volledige nieuwe uitstraling. De identiteit is zo beter toe te passen in verschillende uitingen.

Zo is er een nieuw CDA kleurenspectrum gecreëerd die afkomstig zijn uit het Nederlands landschap. Dit zorgt voor veelzijdigheid in de identiteit. De CDA identiteit is, vanwege het landelijke gebruik, vastgelegd in een huisstijlhandboek.

Resultaat
Een vernieuwde en eigen uitstraling, herkenbaar en goed toepasbaar. Een landelijk sterk en eenduidig gezicht waarmee er een bredere doelgroep wordt aangesproken dan voorheen. Naast de identiteit ontwikkelde Studio Piraat ook diverse infographics, campagnes en is verantwoordelijk voor het ontwerp van de landelijke website.

amsterdam internet exchange

Opdrachtgever
AMS-IX is het grootse internetknooppunt ter wereld.

Vraag
Vlak voor het 20 jarig jubileum van AMS-IX wilde de organisatie de huisstijl professionaliseren en restylen. Met de opdracht de huisstijl te vernieuwen, maar met behoud van de herkenbaarheid van het logo en de huisstijlkleuren, mocht Studio Piraat aan de slag.

Oplossing
Met kruisende lijnen en subtiel kleurverloop hebben we de onzichtbare kracht en onmisbaarheid van AMS-IX in de wereld gesymboliseerd. De kruisende lijnen in het beeldmerk van AMS-IX staan voor het samenkomen van de ruim 600 netwerken wereldwijd. AMS-IX zit bovenop de nieuwste technologieën en innovaties, die gepaard gaan met het snel veranderende internet landschap. Dit is verbeeld door AMS-IX bij iedere uiting midden op het kruispunt te plaatsen. Aansluitend symboliseert de zachte kleurverandering van de scheidingsvlakken de faciliterende rol van AMS-IX.

Resultaat
Een eenduidige en internationale identiteit, sterk toegepast in iedere uiting. Herkenbaar in ieder continent.

 

“Creatief, passievol en snel is hoe wij Studio Piraat in enkele woorden kunnen omschrijven. Wij zochten naar een ontwerpbureau dat het innovatieve, professionele en internationale karakter van AMS-IX naar een passende identiteit moest vertalen, zonder de herkenbaarheid van ons logo te verliezen. Studio Piraat kreeg dit perfect voor elkaar. Inmiddels heeft Studio Piraat al veel voor ons gedaan. Altijd met oog voor detail en onze identiteit. Wij hopen onze samenwerking met Studio Piraat dan ook nog lange tijd te kunnen voortzetten.” – Pauline van AMS-IX

 

insPiraatie in de mail?

Wil je ons beter leren kennen? Dat kan! Via de insPiraatie houden we ons netwerk op de hoogte over onze projecten, studio nieuwtjes en meer. Schrijf je in en je bent helemaal bij!