een nieuwe visuele stijl voor de koning willem I prijs

insPiraatie

Wat houdt ons bezig? En wat valt ons op? Laat je inspireren op onze InsPiraatie pagina!

Koning Willem 1 prijs

Opdrachtgever
Koning Willem I Stichting reikt tweejaarlijks onderscheidingen uit aan ondernemers. Deze Oscars voor ondernemers worden uitgereikt door Koningin Maxima.

Vraag
Studio Piraat is gevraagd om een visuele stijl te ontwikkelen voor de brochure en uitnodigingen voor de editie van 2018.

Oplossing
Studio Piraat creƫerde de 2018-stijl door oud en nieuw te combineren. De historische kenmerken van de stichting werden samengevoegd met de geavanceerde eigenschappen van de genomineerden.

Resultaat
De identiteit is expressief en combineert de sinaasappel van de Nederlandse koninklijke familie met koningsblauw. Door doorschijnend rood papier over de verschillende uitstapjes te plaatsen, is de onderliggende oranje laag verborgen, wat een dynamisch en verrassend element in de identiteit oplevert. De typografie is sprekend, speels en wordt vaak gebruikt als een visueel element. De stijl is volledig samengevat in het logo dat de originele Koning Willem 1 kroon gebruikt. Het logo is weergegeven in koningsblauw, bedekt met een moderne, oranje weergave van de kroon. Bekijk het resultaat hier.

insPiraatie in de mail?

Wil je ons beter leren kennen? Dat kan! Via de insPiraatie houden we ons netwerk op de hoogte over onze projecten, studio nieuwtjes en meer. Schrijf je in en je bent helemaal bij!