insPiraatie

Wat houdt ons bezig? En wat valt ons op? Laat je inspireren op onze InsPiraatie pagina!

Een nieuwe generatie aan boord

Vertekende beelden rechtzetten en blikken verruimen. Dat is het doel van de bliksemstages die organisatie jINC voor kinderen van groep 7 en 8 van diverse basisscholen organiseert. Want weet jij nog wat je vroeger wilde worden? Advocaat, arts of agent misschien. Wist je toen wat deze beroepen concreet inhielden? Juist.

 

Bliksemstage Studio Piraat

Vorige week kwamen zes kinderen van Basisschool ’t Palet een ochtend bliksemstage lopen op onze studio. Gewapend met een arsenaal aan vragen, een tour langs onze ‘eilanden’ en een workshop logo ontwerpen waren wij vastberaden om de horizon der beroepskeuzes van deze jonge honden te verbreden. En voor ons was het een kans om deze nieuwe generatie van potentiele ontwerpers, projectmanagers en creatief strategen eens even haarfijn onder de loep te nemen.

 

Aspirant designers

Het is een mediawijze generatie die kliks en bits met de paplepel ingegoten krijgt. Na een korte introductie en wat ongeduldig heen-en-weer geschuif op stoelen mochten de kids eindelijk op onderzoek uit. Nieuwsgierig lonkten zij naar de schermen van de ontwerpers en binnen de kortste keren waren de ‘wacoms’ in beslag genomen. Ze pakten de digitale tekenpennen beet en na een gewenningstijd van ongeveer een nanoseconde maakten deze aspirant designers hun eerste digitale schetsen. Ook tijdens de workshop logo ontwerpen waren zij proactief, creatief en verrassend.

 

Deze kinderen demonstreren dat er een nieuwe generatie designers op komst is, die nieuwsgierig, creatief en innovatief is. Nu nog hopen dat zij voor het leukste beroep ter wereld kiezen.

insPiraatie in de mail?

Wil je ons beter leren kennen? Dat kan! Via de insPiraatie houden we ons netwerk op de hoogte over onze projecten, studio nieuwtjes en meer. Schrijf je in en je bent helemaal bij!