insPiraatie

Wat houdt ons bezig? En wat valt ons op? Laat je inspireren op onze InsPiraatie pagina!

Wat ons beweegt…

Pim Nap – Als strategisch creatief bureau merken wij dagelijks dat alles in beweging is en dat dit de komende vijf jaar niet minder zal worden. De afgelopen vijf jaar hebben wij ons verder gespecialiseerd in de vraag van deze tijd. Identiteiten bestaan niet enkel uit een beeldmerk en visuele stijl, maar uit een visie en duidelijk herkenbare positie in de samenleving.

 

Ook mensen zijn in beweging. We hebben op de studio goed getalenteerde mensen zien komen en gaan. Goed personeel vinden is lastig; talent wordt zeldzamer. Werknemers komen in een luxepositie, waardoor bedrijven stil kunnen komen te staan. Vooralsnog zijn bedrijven volop in beweging; ze groeien en boeken vooruitgang. Wij merken dit in het aantal aanvragen, maar ook aan de verschillende soorten vragen die we op ons af krijgen. De opdrachten veranderen; er wordt van ons (creatieven) steeds meer verwacht. We worden gezien als ‘design entrepreneurs’ met oplossingen, visie en inhoud. We bepalen de koers voor de toekomst van merken en organisaties. We positioneren en geven betekenis. Bedrijven zijn hier mee bezig en stellen zichzelf vragen als: wat doet mijn organisatie nu eigenlijk? Wat betekenen wij? Wat is ons imago? Wat voegen wij toe aan deze wereld? Mensen en organisaties worden zich steeds bewuster van het ‘zijn’. Dit is de beweging waar we met z’n allen in zitten. Men wil bijdragen, wil begrepen worden, wil aantrekkelijk zijn, wil alles delen, wil de dingen anders doen…

 

Als creatief bureau volgen we alle trends en vragen uit de markt. We werken steeds meer aan het innerlijk van merken, dan aan het jasje aan de buitenkant. Natuurlijk maken we mooie dingen, maar deze ontstaan slechts vanuit een bestaande of nieuw opgebouwde kern. Vaak zien we dat deze kern bij een bedrijf aanwezig is, maar nooit is gebruikt om echt te laten zien wie het is. Dit zorgt ervoor dat communicatie vanuit de kern vaak al genoeg zegt en zijn wij er enkel om deze bloot te leggen, scherp te krijgen en te visualiseren. De boodschap is vaak nuchter, helder en eerlijk. Door deze te delen met de doelgroep word je beter begrepen, word je herkend en geef je je merk inhoud. Wij werken dan ook dagelijks met nieuwe technieken. We werken met verschillend denkende mensen die dagelijks anders naar de wereld kijken. We graven met meerdere teams nog dieper en bekijken wat nog nooit bekeken is. Succes en verandering liggen niet waar je al jaren actief bent, deze zijn te vinden waar je ze niet verwacht. Ze zijn aanwezig, maar worden niet gezien, ook al zijn ze vaak al klaar om in te zetten.

 

Tip: neem eens een andere route naar je werk, loop eens naar andere afdelingen binnen je organisatie, praat eens met iemand waar je nog niet mee gesproken hebt, ga eens links in plaats van rechts…

 

Be a pirate, don’t just follow!

insPiraatie in de mail?

Wil je ons beter leren kennen? Dat kan! Via de insPiraatie houden we ons netwerk op de hoogte over onze projecten, studio nieuwtjes en meer. Schrijf je in en je bent helemaal bij!