een nieuwe visuele identiteit voor ams-ix, het grootste internetknooppunt ter wereld

amsterdam internet exchange

Opdrachtgever
AMS-IX is het grootse internetknooppunt ter wereld.

Vraag
Vlak voor het 20 jarig jubileum van AMS-IX wilde de organisatie de huisstijl professionaliseren en restylen. Met de opdracht de huisstijl te vernieuwen, maar met behoud van de herkenbaarheid van het logo en de huisstijlkleuren, mocht Studio Piraat aan de slag.

Oplossing
Met kruisende lijnen en subtiel kleurverloop hebben we de onzichtbare kracht en onmisbaarheid van AMS-IX in de wereld gesymboliseerd. De kruisende lijnen in het beeldmerk van AMS-IX staan voor het samenkomen van de ruim 600 netwerken wereldwijd. AMS-IX zit bovenop de nieuwste technologie├źn en innovaties, die gepaard gaan met het snel veranderende internet landschap. Dit is verbeeld door AMS-IX bij iedere uiting midden op het kruispunt te plaatsen. Aansluitend symboliseert de zachte kleurverandering van de scheidingsvlakken de faciliterende rol van AMS-IX.

Resultaat
Een eenduidige en internationale identiteit, sterk toegepast in iedere uiting. Herkenbaar in ieder continent.

 

“Creatief, passievol en snel is hoe wij Studio Piraat in enkele woorden kunnen omschrijven. Wij zochten naar een ontwerpbureau dat het innovatieve, professionele en internationale karakter van AMS-IX naar een passende identiteit moest vertalen, zonder de herkenbaarheid van ons logo te verliezen. Studio Piraat kreeg dit perfect voor elkaar. Inmiddels heeft Studio Piraat al veel voor ons gedaan. Altijd met oog voor detail en onze identiteit. Wij hopen onze samenwerking met Studio Piraat dan ook nog lange tijd te kunnen voortzetten.” – Pauline van AMS-IX