visuele stijl innovatie plannen CID-Binckhorst 2040

de poort naar Den Haag; CID-Binckhorst 2040

Opdrachtgever

De Binckhorst (het gebied tussen de vier grote treinstations in en rondom Den Haag; Centraal, Laan van NOI, Hollandspoor en station Voorburg) ondergaat de komende jaren een ambitieuze transformatie. De gemeente Den Haag en de omliggende gemeenten hebben grootse plannen voor het zogenaamde ‘Central Innovation District’. Om alle stakeholders in het gebied mee te nemen in de innovatie plannen is eind 2018 in de Caballero Fabriek in Den Haag een evenement georganiseerd.

Vraag

Studio Piraat is gevraagd om met een visuele stijl dit evenement en alle communicatiemiddelen daaromheen vorm te geven. Van de uitnodiging per mail, infographics en een video voor in de zaal tot aan een verslag met alle input van de stakeholders.

Oplossing

De kern van het project is als uitgangspunt genomen; de locatie en de ontwikkelingen in de komende jaren. De vierkant van de treinstations is in verhouding geïllustreerd als rode bollen met een zwarte kern. Deze visuele stijl is gebaseerd op nucleaire propaganda uitingen uit de koude oorlog, dit om de urgentie te benadrukken; zonder innovatie blijft Den Haag stil liggen…

Resultaat

Zoals hier onder te zien was het evenement een groot succes, met veel enthousiaste deelnemers en een duidelijk visueel verhaal. Herkenbaarheid en de urgente toon waren zowel in de communicatie uitingen als in het evenement duidelijk terug te vinden.