een unieke en technici aansprekende publicatie voor e-plan

e-plan

Opdrachtgever
EPLAN biedt softwareoplossingen die productieprocessen voor technici optimaliseren. Met meer dan 120.000 software-installaties bieden ze productie-oplossingen in de meeste technische sectoren.

Vraag
Studio Piraat werd gevraagd om een ​​”Tips & Tricks” -boekje te maken voor technici die al bekend zijn met de EPLAN-software, waardoor ze hun efficiëntie en nauwkeurigheid tijdens het werken kunnen verhogen.

Resultaat
Gevormd als een oude IBM-ponskaart, verwijst het boekje naar de oorsprong van de programmeertaal. Dit thema wordt subtiel voortgezet in het boekje door de herhaling van stoten en het gebruik van typografie – vergelijkbaar met de letterbeelden die op de originele gestempelde kaarten worden gebruikt.

EPLAN vereenvoudigt complexe engineeringprocessen. Het induceert een semi-geautomatiseerde reeks gebeurtenissen wanneer bijvoorbeeld een component aan een bibliotheek is gekoppeld. Studio Piraat vertaalde dit naar een reeks röntgenstraling-geïnspireerde illustraties, schijnbaar gevangen in beweging. Deze illusie van ruimte, tijd en diepte staat centraal in de weergave van de complexiteit van de software.

De kleurcode, in lijn met de visuele identiteit van EPLAN, benadrukt de sterke elektrische spanning van de illustraties.

Het contrast tussen de bewegende illustraties en de heldere tekstpagina’s zorgt voor een binaire hiërarchie, waardoor de ‘Tips & Tricks’ een praktische handreiking zijn voor drukke technici.