een dynamische identiteit voor de International Creative Media Awards

International Creative Media Award

opdrachtgever

International Creative Media Award (ICMA) is een boegbeeld in de uitwisseling, het beoordelen en het belonen van creatieve ideeën op internationaal niveau. De ICMA biedt een overzicht van vier categorieën van hedendaags grafisch ontwerp: Custom Media, Books, Magazines, Logo’s & Corporate Identities. En laten we met die laatste aan de slag zijn gegaan voor niemand minder dan de ICMA zelf!

project

Studio Piraat trok de dappere piratenlaarzen aan en heeft op eigen initiatief een restyle ontworpen die de hoge eisen, de veelzijdigheid maar vooral de kern van ICMA representeert; het vieren van creativiteit. Na enthousiast ontvangst hebben we in opdracht alle communicatiemiddelen daaromheen vorm gegeven. Van de website, uitnodiging, magazine, social media en posters.

resultaat

Het logo-systeem van ICMA vloeit voort uit de ervaring dat elke creatie begint met een eenvoudige vorm. Zo categoriseert het logo de inzendingen van de prijs tot vier geometrische basisvormen. Minimalistische afbeeldingen van papierstructuren benadrukken de analoge focus van de prijs en geven de visuele taal van ICMA een écht persoonlijk randje.

Aangezien elk ontwerp anders is pasten we deze unieke veelzijdigheid ook toe door er een dynamisch logo van te maken. Door de geometrische vormen binnen het raster te verplaatsen, zijn meerdere logovarianten gemakkelijk te maken. De werking hiervan hebben we gedefineerd in een praktisch huisstijlhandboek.