een nieuwe identiteit voor NL Cares

NL Cares

Opdrachtgever

NL Cares biedt flexibel vrijwilligerswerk aan voor individuen en het bedrijfsleven door heel Nederland. Met NL Cares kunnen vrijwilligers gemakkelijk in contact komen met mensen die net wat meer ondersteuning kunnen gebruiken. Op deze manier worden mensen uit verschillende leefwerelden samengebracht en vinden ontmoetingen plaats die zorgen voor verbondenheid en begrip.

Vraag

Studio Piraat is gevraagd een nieuwe identiteit te maken voor het platform.

Oplossing

De identiteit omvat een mix van een vriendelijke en warme beeld- en vormentaal. Dit creƫert een toegankelijke en inspirerende stijl. Het logo vormt een schild dat staat voor verbondenheid en bescherming. De fotografie straalt vrolijkheid en enthousiasme uit. Door een op maat gemaakte en gedetailleerde iconenset ontstaat een herkenbare en sprekende identiteit.

Resultaat

“Studio Piraat heeft onze visie en missie ontzettend goed weten te vangen in het ontwerp voor de nieuwe huisstijl, die ook nog eens heel goed aansluit bij onze (jonge) doelgroep. Daarnaast is ook de samenwerking heel prettig; er werd snel geschakeld en goed omgegaan met onze input. Een fantastisch mooi resultaat waar we heel blij mee zijn!” – Renske Kleijn, Marketingmanager NL Cares.