een publicatie met een ambitieus plan ov netwerk den haag 2040

ov netwerk 2040 den haag

Opdrachtgever
De Gemeente Den Haag heeft grootse plannen met de uitbouw van het OV netwerk. Met Schaalsprong OV wil de gemeente in 2040 de sociale inclusie van de regio sterk vergroten en tegelijk corporate Den Haag aantrekken en laten groeien.

Vraag
Aan Studio Piraat is gevraagd om de ambitieuze plannen te presenteren aan de minister, staatssecretaris en raadsleden. Het doel was om de grote kansen die er liggen voor de stad te laten zien in een creatieve vorm met een blijvend karakter.

Oplossing & resultaat
Aan de hand van een uitvouwbare plattegrond van Den Haag heeft Studio Piraat een abstracte weergave gemaakt van de huidige OV situatie. Om het proces van de komende jaren te vatten is het toekomstige OV netwerk in een houten model verwerkt. Dit model kun je zelf in elkaar zetten, om het proces van bouwen te benadrukken. Op de zogenaamde ‘corridors’ (OV hoofdaders) zijn alle positieve en grootse vooruitzichten met de uitbouw van het OV netwerk omschreven. Hierdoor wordt de sociale inclusie van diverse stadsdelen en het aantrekken en groeien van corporate Den Haag abstract gevisualiseerd. Het puzzelmodel is aangeboden in een doorzichtige enveloppe, om de helderheid van de plannen en de transparantie te symboliseren.