een doelgroep gerichte introductie brochure voor interstuhl

Velto

Opdrachtgever
Velto is exclusief importeur van Interstuhl producten voor Nederland en België.

Vraag
De ‘MOVYis3′ is een bureaustoel van Interstuhl. In deze bureaustoel wordt strak design en kleur gecombineerd met ergonomie en Duitse degelijkheid. Velto heeft Studio Piraat gevraagd de MOVYis3 te introduceren op de Nederlandse markt en een brede doelgroep van architecten, projectbureau’s, MKB’ers en inkopers aan te spreken.

Oplossing
De beoogde doelgroep van de stoel hecht veel waarde aan kwaliteit en vormgeving. Het idee is om de MOVYis3 te plaatsen binnen hun wereld. Vanuit dit gegeven bedacht Studio Piraat het creatieve kader: ‘Next in Line’. De MOVYis3 beschikt over een aantal bijzondere eigenschappen, zowel qua design als ergonomie. Binnen de conceptfase hebben we deze stoeleigenschappen gekoppeld aan wereldberoemde iconische ontwerpen.

De iconen symboliseren ieder de individuele eigenschappen van de stoel. De MOVYis3 is het volgende icoon in de lijn; stijlvol, opvallend in zijn vorm en tevens gedeeltelijk te customizen. Dit concept heeft geresulteerd in een modulair systeem van kleurrijke vlakken die de bouwstenen zijn van de campagne.

Resultaat
De platenhoes was een icoon en is helemaal terug van weggeweest. Binnen de platenhoes vindt men de catalogus met als extra een op maat samengestelde playlist waarvan de titels verwijzen naar de productbeleving van de MOVYis3. Het customizen van de bekleding is binnen de sleeve vertaald en is een hommage aan de plaat ‘Some Girls’ uit 1978.