

BNS
Service for the entire product lifecycle
Een fusie gaat helaas vaker mis dan goed. Met deze uitdaging kwam BNS Data Logistics na de fusie met Netstar bij ons aankloppen. Saamhorigheid, logica en zowel de binnen- als de buitenwereld de positieve invloeden laten begrijpen van deze fusie; een geschikte uitdaging om merkarchitectuur bij te gebruiken. Door BNS als een overkoepelend merk te positioneren, hebben we een solide basis gecreëerd die de weg effent voor de afdelingen binnen de organisatie.
De kans
Wie is BNS?
BNS is een merk die in de telecom branche als duurzame partner opereert door de product lifecycle van bijvoorbeeld Ziggo routers, afstandbedieningen en kabels zo lang mogelijk te maken. Met alle restmaterialen worden nieuwe innovatieve producten ontworpen.

Strategie
Samen Sterker
Voor deze rebranding kozen we voor een semi-monolithische merkstructuur, ook wel het Google model genoemd. Door de individuele diensten die logisch op elkaar aansluiten te positioneren onder een merk dat bekend is, kan je slim gebruik maken van elkaars opgebouwde vertrouwen. Het resultaat was een naamsverandering van BNS Data Logistics naar BNS Cosmos en van Netstar naar BNS Novastar met BNS Group daarboven. Waar Cosmos refereert naar de oneindige mogelijkheden van het heelal, maar op een georganiseerde manier, daar refereert Novastar naar de lichtgevende hoop die verscholen ligt in elke innovatie. Belangrijk bij zo’n structuur is de visuele samenhang tussen de verschillende labels, een gemakkelijke manier om het kwartje te doen laten vallen bij de klant.
Visuele identiteit
Pakketten in de Schijnwerpers
Bij BNS Cosmos ligt de corebusiness in de product lifecycle, je kunt je dus voorstellen dat ze dagelijks enorm veel pakketten voorbij zien komen, van verzendingen tot retouren. Omdat BNS een innovatieve kijk heeft op deze pakketten, zijn ze een essentieel visueel element geworden in onze vertaling van het BNS-merk. Het terugkerende element zorgt voor consistentie en verenigt de twee divisies in hun gezamenlijke merk: BNS. Het traject uitte zich onder andere in passende animatie, website, logo’s, kleding en het belangrijkste: een interne alignment die nodig was om een volgende stap te zetten.

Resultaat
